Europa este alertată de o nouă boală, după ce au fost diagnosticate mai multe cazuri de variola maimuței, atât pe continentul european, cât şi America de Nord.

Potrivit AFP, Italia a raportat și ea primul caz de boală. Persoana infectată este un tânăr care s-a întors recent din Insulele Canare. Acesta a fost plasat în izolare, primeşte tratament şi se află în stare stabilă. Tot în Italia mai sunt suspecte alte două cazuri, aflate în curs de evaluare.

Pe lângă Italia, zeci de cazuri au fost raportate și în Spania, Portulagia și Marea Britanie. Suedia și Statele Unite ale Americii au raportat și ele câte un caz.

Variola maimuței se manifestă, de obicei, prin febră, dureri musculare, ganglioni limfatici umflaţi şi erupţii cutanate pe mâini şi pe faţă, precum varicela, iar, în cele mai multe cazuri, se vindecă spontan.

Virusul nu se transmite foarte ușor la om, spun specialiștii, însă, contagierea se poate face pe cale respiratorie. Totuși, conform caracteristicilor mai multor cazuri analizate, se bănuieşte că că infectarea a fost posibilă prin contact sexual.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *