Ministrul Educatiei face precizări după ce marți anunța că susține începerea școlii, din 13 septembrie, cu toți elevii în bănci. Sorin Cîmpeanu a avut o întâlnire cu Federația Asociațiilor de Părinți. Ministrul a anunțat că elevii cu probleme sau contraindicații pot urma și mai departe cursuri online, din toamnă, potrivit RFI România.

El a spus încă odată că nu este de acord cu vaccinul obligatoriu pentru profesori sau personalul școlar, dar susține testarea în unitățile de învățământ.

Ministrul Educaţiei  a mai spus că în şcoli se vor respecta în continuare normele de protecţie sanitară când se vor relua cursurile, printre care purtarea măştii, distanţare adecvată şi aerisirea spaţiilor.

Sorin Cîmpeanu  a adăugat  că sunt luate în considerare evoluţii epidemiologice complet atipice şi sunt făcute eforturi ca şcolile să fie pregătite.

“Numitorul comun este dat de dorinţa Ministerului, împreună cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, de începere a şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii din data de 13 septembrie. Luăm cu toţii în considerare evoluţii epidemiologice complet atipice, nu ne dorim aceste evoluţii, facem eforturi ca şcolile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând în acelaşi timp optimişti şi unii, şi alţii că vom putea relua şcoala cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, începând cu 13 septembrie”, a transmis ministrul Educaţiei.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *