Un centru de vaccinare împotriva COVID-19, situat în zona terminalului sosiri de la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a fost deschis, marți, 22 iunie 2021.

Astfel, toți cei care doresc să se imunizeze, pot fi vaccinați, aici, gratuit cu serul produs de Johnson & Johnson. Acesta se administrează într-o singură doză, tuturor doritorilor, indiferent dacă sunt sau nu pasageri ai liniilor aeriene operate de pe aerogara clujeană.

Centrul de vaccinare este deschis de luni până duminică, de la 08:00-20:00.

La deschiderea oficială a centrului a fost prezent și prefectul Clujului, Tasnádi István Szilárd.

„Am fost sunat de către directorul aeroportului, David Ciceo, și împreună cu directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu-Goia, ne-am deplasat la aeroport și am stabilit detaliile. Am considerat cu toții că reprezintă un punct de interes deschiderea acestui centru. Acest tip de vaccin este monodoză, este vaccin Johnson & Johnson și se administrează o dată. Nu se mai revine și pentru a doua doză. Aș vrea să continuăm acest obicei frumos, de a deschide cât mai multe centre”, a precizat oficialul.

„Este foarte important să reținem că, chiar dacă avem o incidență scăzută, virusul SARS-CoV-2 este prezent și singura modalitate specifică de a ne proteja este vaccinarea. Prin vaccinare obținem nu o protecție cum ar dori fiecare de 100%, dar avem o protecție față de formele medii, față de formele severe, scăderea ratei de deces și, astfel, scăderea presiunii pe spitalele cu pat de COVID”, asusținut și directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu-Goia.

„Vom ruga companiile aeriene ca la sosire să anunțe pasagerii că au această posibilitate de a se vaccina. Desigur, și cei care pleacă, dacă au timp, se pot vaccina”, a ținut să informeze directorului aeroportului, David Ciceo.

La nivel național, centre de vaccinare au mai fost deschise în aeroporturile din București, Iași, Mureș.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *