De Flavius Gabriel

Șase autotrenuri în care se aflau peste 100.000 kg de deșeuri provenind de la firme din mai multe țări din vestul Uorpiei, au fost oprite la intrarea în țară pe la punctele de trecere a frontierei Borș și Vărșand.

Poliţiştii de frontieră  din cadrul I.T.P.F. Oradea, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Arad, nu au permis intrarea în ţară a șase TIR-uri cu peste 100.000 de kilograme de deșeuri, constând în textile, plastic, carton și haine  second hand, pentru care șoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

„În data de 18.06.2021 și 19.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borș și Vărșand au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a șase automarfare, conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii textile, plastic, carton și haine second hand de la diferite societăți comerciale din Italia, Belgia, Suedia, Germania și Austria pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului General București și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu textile, plastic, carton și haine second hand într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege. În total, în cele patru vehicule erau transportate 100.950 de kilograme de deşeuri. În toate cazurile, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate”, a anunțat I.T.P.F. Oradea.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *