Spitalului de Copii din Cluj, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, i-au fost livrate 50 de noi echipamente medicale de înaltă tehnologie.

Este vorba despre două aparate de ventilație oscilatorie de frecvență înaltă, un aparat de ventilație mecanică portabil pediatric/adult, compatibil RMN, 15 aparate pentru monitorizare hemodinamică și două stații centrale de monitorizare.

De asemenea, la Spitalul clujean de Copii au mai ajuns trei monitoare mobile pentru triajul pacienților, două module pentru două ventilatoare din dotare, 10 nebulizatoare și 15 sisteme complete otoscop/oftalmoscop/termometru/tensiometru de perete.

„Cu adevărat importante sunt numeroasele beneficii pe care aceste dotări de ultimă generație le vor aduce micilor pacienți. Tehnologia modernă de care beneficiază va facilita monitorizarea stării de sănătate a copiilor și realizarea unui act medical de cea mai bună calitate”, susține președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Valoarea celor 50 de noi echipamente medicale ultramoderne este de 3.231.690 de lei.

Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de forul administrativ județean și care vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din Spitalul de Copii, în contextul pandemiei COVID-19.

Comments

comments

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *