Firma de origine daneză Pandora a anunţat că va renunţa la diamantele naturale, extrase din mine, și a ales să folosească doar aur şi argint reciclate, notează BBC.

Unul din cei mai mari producători de bijuterii din lume, Pandora, va folosi numai diamante create în laborator, conform unui comunicat oficial emis marţi seara și citat de RFI România.

Unul dintre motive ar fi că diamantele create în laborator sunt mai ieftine şi prezintă aceleaşi avantaje şi caracteristici precum diamantele naturale, susţin cei de la Pandora.

„Diamantele nu trebuie să fie doar eterne, trebuie să fie pentru toată lumea. Programul face parte din planul nostru de a deveni durabili şi mai prietenoşi cu mediul”, a transmis Alexander Lacik, preşedintele grupului.

De asemenea, cei de la Pandora au anunţat lansarea colecţiei de bijuterii cu diamante create în laborator în Marea Britanie şi va deveni disponibilă şi la nivel global, în decursul anului viitor.

Lacik susţine și că vânzările companiei vor creşte semnificativ în următorii ani, datorită preţurilor accesibile ale diamantelor create în laborator. O bijuterie din noua colecţie Pandora va costa aproximativ 350 de dolari.

„Ne propunem să devenim deschizători de drumuri şi să arătăm că diamantele pot deveni un accesoriu de zi cu zi. Cel mai probabil, cererea pentru diamante create în laborator va creşte”, a declarat Alexander Lacik.

Înfiinţată în 1982, în Copenhaga, compania Pandora are peste 27.000 de angajaţi, cei mai mulţi din Thailanda, unde produce şi bijuteriile. În prezent, Pandora vinde aproximativ 250.000 de bijuterii pe zi, în special brăţări, dar și pandative sau inele.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *