Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj va avea primul smart campus din România. Proiectul îi aparține decanului Răzvan Mustață.

Inițiativa de a dezvolta un smart campus este consecința transformării digitale prin care trece cea mai mare facultate din România și care a fost accelerată de pandemia de coronavirus. Conducerea FSEGA a mizat pe tehnologii de înaltă performanță, inclusiv un supercomputer în valoare de un milion de euro, pentru a se adapta la nevoile învățământului on-line. Adoptarea noilor tehnologii este un proces ireversibil, iar Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor nu va renunța la lucrurile bune dobândite în perioada aceasta, spune decanul Răzvan Mustață. Acest proces duce la nevoia unui smart campus, deschis spre comunitate, spune decanul facultății clujene.

Necesitatea smart campusului a reieșit în contextul pandemiei. Facultatea clujeană a fost nevoită să treacă rapid la învățământ digital. De asemenea, prin faptul că facultatea clujeană oferă educație în limbile română, engleză, franceză, maghiară și germană, transformarea digitală a educației a dus și la consolidarea și accelerarea unui alt proces: internaționalizarea facultății, mai spune decanul Răzvan Mustață.

Smart campusul va duce la dezvoltarea unui adevărat ecosistem de aplicații și de resurse on-line, inclusiv pentru educația în limbi de circulație internațională Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor este cea mai mare din România. Ea are o comunitate academică de peste 10.000 de persoane.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *