Riscul dezvoltării CVST după administrarea oricăruia dintre aceste vaccinuri este de aproximativ 10 ori mai mic decât după infectarea cu coronavirus, sugerează un studiu Oxford. Dar cercetătorii au spus că aceste comparații ar trebui interpretate cu prudență, deoarece datele sunt încă în curs de colectare, potrivit RFI România.

“Am ajuns la două concluzii importante. În primul rând, COVID-19 mărește semnificativ riscul de CVST, adăugând la lista problemelor de coagulare a sângelui cauzate de această infecție.” a declarat la Sky News Profesorul Paul Harrison, de la Universitatea din Oxford.

“În al doilea rând, riscul COVID-19 este mai mare decât în ​​cazul vaccinurilor actuale, chiar și pentru cei sub 30 de ani; lucru care ar trebui luat în considerare atunci când se pun în balanță riscurile și beneficii pentru vaccinare.” a adăugat profesorul Paul Harrison.

“Cel mai bun mod, dacă vrei să ai o problemă de coagulare proastă, este să se îmbolnăvești de COVID. Și dacă nu te vaccinezi, te îmbolnăvești de COVID și, dacă te îmbolnăvești de COVID, vei avea un risc foarte mare, mult mai mare de a avea o problemă de coagulare proastă. Deci, problemele de coagulare ale vaccinului sunt destul de banale în comparație cu riscurile reale de a avea probleme de coagulare dacă te îmbolnăvești de COVID” a declarat la Sky News profesorul Sir John Bell, profesor de medicină la Oxford.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *