Doamnele și domnișoarele din Cluj-Napoca pot beneficia de consultații în diferite specialități, cardiologie, chirurgie vasculara, diabet si boli de nutriție precum si ecografii mamare, abdomino-pelvine și Doppler venos, în mod gratuit, pe bază de programare, în cadrul celei de-a doua ediții a campaniei ”Din grijă pentru tine”.

Campania se va desfășura în data de 14 martie 2021, în incinta Sălii Polivalente – BT Arena, între orele 10:00-18:00, respectând normele de distanțare socială în vigoare, circuitul persoanelor fiind stabilit de către medicul epidemiolog și având avizul Direcției de Sănătate Publică.

Programările se fac pe site-ul oficial începând cu 8 martie 2021 ora 10:00.

Din grijă pentru tine” este o campanie de educație și prevenție, care își dorește să ridice un semnal de alarmă cu privire la statisticile îngrijorătoare în ceea ce privește incidența cancerului mamar si din sfera genitală în rândul femeilor din România, in contextul in care multe dintre acestea au neglijat sau întarziat prezentarea la medic, datorită pandemiei. O echipă de medici si asistente din cadrul Centrului de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, va fi prezentă in vederea efectuării screening metabolic, de asemenea se vor efectua consultații in specialitățile cardiologice, chirurgie vasculară si consiliere psihologică.

Evenimentul este organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, BT Arena, partener media Speranța TV, având drept sponsor oficial Samsung Medical si Vitrina Advertising, dar și Marty Restaurants, Magnolia România și cofetăria Saveur.

Ediția de anul trecut a făcut posibil screeningul a peste 300 de femei din Cluj -Napoca, ocazie, în care s-au diagnosticat în stadiu precoce patologii severe: nodului mamari neoplazici, afectiuni abdominale și genitale, tromboza venoasă profundă, înaltă.

Până la data de 01.03.2021, la nivel mondial au fost diagnosticate 114.094.105 de cazuri de infectări cu noul coronavirus și 2.532.017 de decese în întreaga lume au fost puse pe seama COVID-19, conform bilanţului oficial oferit de Institutul Național de Sănătate Publică, România.

Însă, bolile netransmisibile rămân cauza a 7 din 10 decese la nivel mondial, provocând moartea a aproximativ 40 de milioane de oameni pe an în întreaga lume, dintre care 17 milioane de decese premature, pandemia perturbând îngrijorător tratamentul şi prevenţia altor boli, precum cancerul de sân.

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer în rândul femeilor, la nivel mondial. În timp ce 1.676.633 de cazuri noi sunt diagnosticate anual, peste 520.000 de femei mor, adică un deces la fiecare minut. Cancerul de sân este principala formă de cancer ce afectează femeile din România: 25 de femei sunt diagnosticate zilnic având această afecțiune. Dacă în trecut cancerul afecta femeile cu vârsta de peste 50 de ani, astăzi se remarcă o creștere îngrijorătoare a incidenței pentru grupa de vârstă 30-50 de ani.

Mai multe detalii cu privire la eveniment, pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/din.grija.pentru.tine/ , la numărul de telefon: 0743 345 820 (Ana-Maria Zanfir), precum și prin e-mail la adresa adventistcluj@gmail.com .

Comments

comments

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *