O echipă de masteranzi de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a obținut un rezultat excepțional. A urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului concursului global de studii de caz găzduit de University of Calgary din Canada și a obținut astfel primul premiu I din istoria facultății la un concurs internațional de studii de caz din domeniul științelor economice.

Echipa clujeană formată din András Borsos (Gestiune Financiară Corporativă, master, anul 1), Péter Deák (Managementul Afacerilor, master, anul 2), Kincső Kelemen (Managementul Afacerilor, master, anul 2) și Bálint Sata (Gestiune Financiară Corporativă, master, anul 1) a avut o performanță excelentă în runda preliminară globală și s-a calificat în finala de top 10 a competiției, câștigând astfel dreptul de a rezolva un nou studiu de caz în 24 de ore în finala competiției din Canada.

Finala competiției denumite „EnergyBowl Case Competition 2021” a avut loc în perioada 17-18 februarie 2021, în cadrul evenimentului „10th Annual Alberta Student Energy Conference” organizat de University of Calgary din Canada. În runda finală, echipa clujeană a concurat cu echipe studențești de la universități de prestigiu cu profil economic din Canada, China, India, Italia, Liban, Marea Britanie, Mexic, Olanda și Peru. Echipele finaliste au avut ca temă elaborarea unei strategii de reducere a emisiilor de substanțe poluante pentru compania petrolieră canadiană Cenovus.

Soluțiile au fost prezentate în format online unui juriu compus din reprezentanții companiei și specialiști ai celor mai importante companii internaționale de consultanță în afaceri. Pe baza deciziei juriului, victoria concursului global din 2021 a fost adjudecată de către echipa „Synergy Consulting”, reprezentând UBB, care a câștigat astfel premiul în valoare de 2.000 de dolari, precum și dreptul de a prezenta soluțiile în fața top managementului companiei Cenovus.

Echipa clujeană a fost pregătită de prof. dr. Levente Szász, conf.dr. Lehel-Zoltán Györfy și lect.dr. Béla-Gergely Rácz.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *