Campania de vaccinare de la Cluj a fost una de succes. După unele ezitări de la început, angajații din sistemul sanitar s-au înscris în număr mare pe listele celor care au cerut să fie vaccinați. De asemenea, progresează rapid și vaccinarea celor din categoria a II-a.

Campania de vaccinare de la Cluj a debutat chiar în data de 27 decembrie 2020. Primii vaccinați au fost angajații Spitalului de Boli Infecțioase, unitatea sanitară aflată în prima linie a luptei împotriva coronavirusului. Faptul că medicii acestui spital s-au oferit voluntar să se vaccineze printre primii a crescut considerabil gradul de încredere în vaccin.

Inițial, în prima etapă de vacccinare, rezervată angajaților din sistemul sanitar, erau înscrise 13.500 de persoane. Între timp, numărul celor vaccinați în prima categorie a depășit pragul de 40.000. În fiecare zi, mai mult de 100 de angajați din sistemul sanitar clujean se vaccinează. De asemenea, crește rapid și numărul celor vaccinați în etapa a II-a. Pe lista inițială, erau înscrise aproximativ 120.000 de persoane. Deja, au fost vacinate mai mult de 30.000, iar ritmul crește cu aproape 1.000 de persoane pe zi. Până acum, au apărut doar aproximativ 250 de reacții adverse. De asemenea, mulți clujeni s-au vaccinat deja în județele din jur, în care au mai fost disponibile locuri în centrele de vaccinare. De exemplu, profesorul Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, s-a vaccinat în orașul Luduș, din județul Mureș, situat la 60 de kilometri depărtare de Cluj-Napoca.

Numărul celor infectați a început să scadă constant. De exemplu, ieri, au fost confirmate cu coronavirus 138 de persoane. Rata incidenței se învârte de câteva zile în jurul pragului de 2,5 la mia de locuitori. Cluj-Napoca se află încă în scenariul roșu. Ultimele date arătau o incidență de 3,43 la mia de locuitori. Rata incidenței este mai mare decât în alte județe și pentru că, în Cluj, sunt făcut mai multe teste decât în altă parte.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *