Platforma de programare pentru etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19 va fi operaţională începând din data de 15 ianuarie, ora 15:00, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță.

“Modalitatea de programare va fi pentru persoanele cu vârstă peste 65 de ani – programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call center. Şi aici, ca noutate, vom avea un număr unic, la nivel naţional – 021.414.44.25. Practic, sunând la acest număr, apelurile vor fi preluate în cele de 42 de call center-uri distribuite la nivelul fiecărui judeţ. O altă modalitate de programare se poate face prin direcţia de asistenţă socială din primării sau prin intermediul aparţinătorilor, care pot să-şi facă cont şi să înscrie până la maximum 10 persoane din aceeaşi familie”, a explicat Gheorghiţă, citat de Agerpres.

Pentru persoanele care sunt în evidenţă cu boli cronice sub vârsta de 65 de ani, programarea se va face prin medicul de familie sau prin serviciul de call center, individual, pe pagina web, prin direcţia de asistenţă socială sau prin intermediul aparţinătorilor în cazul în care persoanele din această categorie nu au acces la un medic de familie.

Pentru persoanele care deservesc activităţi esenţiale, programarea se poate face prin angajator şi, de asemenea, atunci când angajatorul înscrie persoanele pe care le are angajate sau în contract de prestări pentru acele activităţi esenţiale, beneficiarul poate să-şi stabilească, după ce este validat de angajator, ziua şi centrul unde vrea să meargă să se vaccineze

În etapa a doua, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID, vor fi operaţionalizate 750 de centre, cu peste 1.700 de puncte de vaccinare.

Comments

comments

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *