Noi aparaturi medicale de înaltă tehnologie au fost livrate și instalate în cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca.

Este vorba despre un ecobiometru și un ureteroscop flexibil.

Acestea au fost achiziționate de către Consiliul Județean (CJ) Cluj, iar valoarea echipamentelor este de 300.000 de lei, bani alocați din bugetul propriu al forului administrativ județean.

“Cele două aparaturi medicale de ultimă generație vor contribui semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților, fiind extrem de utile în procesul de diagnosticare și tratare a acestora”, a precizat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Ecobiometrul sau ecograful ocular este utilizat în evaluarea acuității vizuale și a cataractei, iar ureteroscopul flexibil permite utilizarea turnului de endourologie pentru litotriția (spargerea) calculilor.

Ureteroscopia flexibilă este o metodă eficace de diagnostic și tratament a patologiei căii urinare superioare – litiaza renală, tumori uroteliale înalte, malformații, stricturi ureterale, care permite accesul prin căile anatomice, prin orificiile naturale, către rinichi, uretere și leziunile legate de acestea. Prin energia laser se realizează o fragmentare și o extragere eficientă a segmentelor, fără a produce plăgile specifice chirurgiei deschise.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *