Autoritățile din Cluj au dezvoltat o aplicație de telemedicină, adresată deopotrivă pacienților COVID și non-COVID. ClujMedicApp a fost creată de specialiștii Universității Tehnice și este gestionată de Spitalul Județean de Urgență din Cluj. Rolul aplicației este acela de a oferi informații gratuite și relevante pacienților înregistrați, precum și consultații video, cu ajutorul rezidenților și al medicilor specialiști.

Autoritățile clujene au decis să apeleze la telemedicină pentru a evita să îi pună pe drumuri pe pacienții care pot fi consultați de la distanță. Mai mult, această aplicație eficientizează modul în care medicii lucrează cu pacienții, spune subprefectul Irina Munteanu.

Cei care administrează această aplicație sunt, în primul rând, rezidenții din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Cluj, mai spune subprefectul Irina Munteanu.

În această aplicație se poate înregistra oricine. Înregistrarea este gratuită, la fel ca și consultațiile oferite de medici. Aplicația include și un buton de panică, prin intermediul căruia, atunci când este necesar, medicii alertează direct serviciul de ambulanță.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *