Județul Cluj se confruntă cu un adevărat record al infectărilor cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 343 de persoane au fost confirmate cu coronavirus. Mai mult, de vineri, și municipiul Dej va intra în scenariul roșu, în care se află deja municipiile Cluj-Napoca și Gherla, precum și mai multe comune din județ.

Situația epidemiologică din județul Cluj continuă să se agraveze. Rata incidenței infectărilor cu coronavirus a depășit pragul de 3 la 1.000 de locuitori în mai multe orașe și comune. Este vorba de Cluj-Napoca, Dej, Gherla, Florești, Câțcău, Sic, Sâncraiu, Săvădisla și Tritenii de Jos. În toate aceste localități, școlile au trecut la cursuri on-line, iar purtatul măștilor în spațiile publice deschise a devenit obligatoriu. În Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a precizat însă că vor rămâne deschise creșele, pentru că nu prea au existat cazuri de infectare cu coronavirus în aceste unități. În schimb, a fost interzisă servirea clienților în interiorul barurilor, restaurantelor și cafenelelor și a fost suspendată activitatea sălilor cu jocuri de noroc, a cinematografelor și a instituțiilor de cultură. De asemenea, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vizitat două spitale din Cluj care sunt implicate în lupta împotriva coronavirusului. El a declarat că mai multe protocoale medicale vor fi revizuite pentru a fi adaptate noului context epidemiologic.

Concret, mai multe spitale COVID din România vor adopta protocoalele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj. Potrivit ministrului Sănătății, la secția ATI a acestui spital este înregistrată cea mai mică rată a mortalității din România. În prezent, în spitalele clujene sunt internați 448 de pacienți. 35 dintre aceștia se află în secții ATI din județ.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *