Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, îndeamnă oamenii, mai ales pe cei din clasa vulnerabilă, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere pentru a reduce riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

“Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici”, a declarat Arafat, citat de către digi24.ro

“Eu am speranța că vom putea să controlăm măcar să rămână un platou și să înceapă să scadă prin măsurile care să iau, dar speranța asta nu poate să depinde numai de noi și populația cred că în ultima perioadă a sesizat seriozitatea situației și datorită acestui lucru eu am speranța și mai mare ca un număr mai ridicat de populație să fie mai atentă și să respecte regulile și cu asta poate că reușim să controlăm situația și să începem să vedem o scădere”, a mai precizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Comments

comments

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *