Agravarea situației sanitare din România duce la adoptarea unor noi restricții sociale. Acestea au fost anunțate de premierul Ludovic Orban și ar urma să intre în vigoare de la 1 august, potrivit HotNews.ro.

Printre aceste măsuri se numără limitarea programului cluburilor și teraselor în anumite zone, reguli clare de distanțare pe plaje și introducerea obligativității purtării măștilor în spațiile deschise aglomerate, în anumite zone. Premierul Ludovic Orban a spus că este analizată propunerea ca obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise să poată fi luată de autoritățile locale.
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni marţi pentru a discuta noile propuneri, care ar urma să fie introduse în hotărârea de guvern referitoare la starea de alertă.

“Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și la terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel național, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea este să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii, să fie regula de distanțare aplicată tuturor, cu excepția copiilor. De asemenea, e discuția legată de posibilitatea introducerii obligativității purtării măștilor în spații deschide aglomerate”, a declarat Ludovic Orban, întrebat despre posibilitatea introducerii de noi restricții de la 1 august.

Premierul a precizat că purtarea măştii ar putea fi obligatorie şi în pieţe, târguri sau în zona fabricilor, unde oamenii aşteaptă mijloacele de transport în comun.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *