Remdesivir, un medicament anti-Ebola poate deveni primul tratament aprobat în UE pentru tratarea pacienților cu Covid19, un medicament deja reperat de SUA care ar deține stocul mondial disponibil pentru următoarele trei luni, potrivit RFI România.

Comisia Europeană a acordat vineri 3 iulie aprobarea condițională de comercializare a medicamentului Remdesivir, un antiviral experimental fabricat de firma americană Gilead și dezvoltat pentru a lupta împotriva virusului care provoacă Ebola.

Procedura este menită să accelereze aprobarea medicamentului în concurență cu SUA care par să fi cumpărat aproape întregul stoc existent la nivel mondial, anume stocurile proiectate de Gilead pentru iulie, august și septembrie

Agenția Europeană a Medicamentului a afirmat de curând că Remdesivir pare a fi eficient pentru recuperarea pacienților adulți prezentând forme grave de Covid19.

Agenția mai spune și că  că nu există dovezi că Remdesivir este eficient pentru formele mai ușoare ale bolii.

UE se află în discuții cu firma americană pentru  a se asigura că vor exista doze de remdesivir și pentru europeni.

Remdesivir este, până în prezent, cel de-al doilea medicament aprobat la nivel mondial pentru a trata cazuri de Covid19, cu un cost de aproximativ de 3000 de euro pe șase doze de tratament.

In luna iunie, cercetători britanici anunțau că un medicament mult mai ieftin, dexametazona, a fost primul medicament cu adevărat eficient pentru cazuri grave de Covd19. Dexametazona a primit aprobarea în Marea Britanie, dar nu şi în restul Europei.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *