Campania umanitară „10 lei în 10 zile pentru cei din linia întâi” inițiată de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai în parteneriat cu Fundația Alma Mater Napocensis a reușit să strângă peste 16.000 de lei pentru sprijinirea Serviciului de Ambulanță al Județului Cluj.

Sumele donate de membrii comunității UBB vor fi direcționate, în zilele următoare, către Serviciul de Ambulanță Cluj, instituție aflată în prima linie în ceea ce privește intervențiile medicale.

Inițiatorii campaniei au lansat membrilor comunității UBB (studenți, alumni, cadre didactice și alte categorii de personal) invitația de a dona, în perioada 8-18 aprilie 2020, suma minimă de 10 lei pentru a veni în ajutorul Serviciului de Ambulanță Cluj. 

Prin intermediul acestor campanii, comunitatea academică vrea să își demonstreze solidaritatea cu cei care care luptă împotriva coronavirusului, mai spune Răzvan Mustață.

Alte facultăți sprijină alte organizații medicale. De exemplu, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a organizat o campanie de donație în sprijinul Spitalului Municipal Clujana. Specialiștii Facultății de Biologie – Geologie muncesc voluntar pentru a ajuta la procesarea probelor prelevate de la pacienții suspecți de infectare cu coronavirus, în condițiile în care toate universitățile clujene care dețineau aparate de testare pentru depistarea coronavirusului și le-au pus gratuit la dispoziția autorităților. De asemenea, profesorii de la Facultatea de Farmacie produc, în laboratoarele lor, dezinfectanți pe care îi donează medicilor clujeni.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *