Primarul Clujului, Emil Boc, face apel la locuitorii orașului să nu meargă deloc la cumpărături sau la farmacii, în intervalul orar 11.00 – 13.00. Potrivit ordonanței militare numărul 3, doar în acest interval, persoanele mai în vârstă de 65 de ani pot ieși din casă. Emil Boc le cere clujenilor care au mai puțin de 65 de ani să stea acasă, pentru a nu-i pune pe seniorii Clujului să stea la cozi.

Restricțiile impuse de pandemia de coronavirus înseamnă faptul că românii pot ieși din casă doar pentru motive bine întemeiate. Așa ar fi mersul la muncă, dacă nu pot lucra de acasă, la cumpărăturile absolut necesare și la farmacie sau la spital. Persoanele mai în vârstă de 65 de ani pot ieși din casă doar în intervalul 11.00 – 13.00. Primarul Emil Boc le-a cerut tuturor celorlalți clujeni să stea acasă în acest interval orar.

Pentru a da persoanelor în vârstă posibilitatea să meargă la medici sau la supermarketuri, Primăria Clujului a menținut gratuitea transportului în comun pentru pensionari. Numărul mijloacelor de transport a fost, însă, diminuat, iar autobuzele, troleibuzele și tramvaiele sunt dezinfectate periodic.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *