În Statele Unite ale Americii Cristofor Columb și descoperirile sale sunt serbate la început de octombrie. Anul acesta, Columbus Day cade pe 14 octombrie. Vă invităm să aflați din Pagina de istorie atât despre personajul istoric, cat și despre sărbătoarea contemporană care îi poartă numele, scrie RFI în Pagina de istorie.

Columbus Day sau Ziua lui Columb este o sărbătoare federală menită să marcheze sosirea lui Cristofor Columb pe pământ american, în 1492. Pe numele său real Cristobal Colon, navigatorul genovez aflat în serviciul coroanei Spaniei a lăsat urme adânci în istorie. După ce a navigat peste Oceanul Atlantic, Columb a atins țărmul insulei Hispaniola, așa cum i-a spus el,  în Arhipelagului Bahamas, în data de 12 octombrie 1492. Era convins că a ajuns în Asia de Est. După ce a debarcat a revendicat teritoriul proaspăt descoperit pentru regina Isabella și regele Ferdinand ai Spaniei, care finanțaseră expediția pentru a găsi o cale mai ușoară, prin Vest, către Asia și comorile sale: condimente și aur. Avea să constate ulterior că Pământul era mai mare decât se credea și că a descopereit o lume cu totul nouă.

În zilele noastre, în SUA, Cristofor Columb este celebrat, în fiecare an, în a doua zi de luni din octombrie. Este o sărbătoare națională, iar în ziua respectivă nu se lucrează și se organizează parade extravagante, în special în orasele care poartă numele de Columbus, în state cum ar fi Ohio, Georgia, Carolina de Sud și de Nord, Nebraska și altele.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *