Consilierii locali ai PNL Iași, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat, au câștigat un nou proces împotriva Primăriei. Ei au obținut punerea pe ordinea de zi a 40 de propuneri de hotărâri de Consiliu Local care au fost ignorate de către primarul Mihai Chirica. Procesul a fost intentat în anul 2017 deoarece Mihai Chirica a refuzat, de la începutul mandatului său, în 2016, să introducă pe ordinea de zi a ședințelor de Consiliu Local proiectele inițiate de liberali.

Dosarul a fost înregistrat cu nr. 10183/99/2017 la Tribunalul Iași, iar pe 15 mai 2017 Curtea de Apel a pronunțat o sentință în favoarea celor doi consilieri ai PNL. Astfel, executivul Primăriei este obligat de instanță să supună dezbaterilor și votului proiectele ignorate până acum.

Aceasta nu este prima victorie în instanță a reprezentanților PNL Municipiul Iași împotriva Primăriei. Un alt proces care avea ca temă refuzul accesului la informații de interes public a fost câștigat de către consilierul local Răzvan Timofciuc.

„Această nouă decizie a instanței confirmă ceea ce spun de multă vreme: în fruntea Primăriei s-au cocoțat oameni certați și cu legea, și cu bunul-simț. Unde s-a mai pomenit ca aleșii locali să își caute dreptatea în instanță pentru a-și exercita mandatul pentru care au primit voturi din partea cetățenilor, fie că vorbim de accesul de informațiile de interes public, fie că vorbim despre dezbaterea inițiativelor pe care aceștia le au? Trei ani de zile primarul Chirica a ținut proiectele noastre în sertar! Indiferent de majoritatea largă care îl susține pe «primarul dizident la putere», respectiv de către toți consilierii PSD și ALDE cu care conduce nestingherit orașul, a abuza de funcție pentru a ignora total opoziția nu poate fi acceptat într-un stat care se pretinde democratic! Mihai Chirica este democrat doar în fața microfoanelor presei!”, a spus Marius Bodea, președintele organizației municipale PNL Iași.

La rândul său, consilierul local PNL Răzvan Timofciuc arată că singura soluție la abuzul de putere al primarului Mihai Chirica a fost apelul la instanța de judecată, deși acest lucru nu reprezintă în nici un caz o normalitate în desfășurarea activității Consiliului Local.

„Suntem un caz unic în țară, unde noi, consilierii locali, trebuie să umblăm prin tribunale pentru a obliga primarul să ne pună la dispoziție informații de interes public sau pentru a-l obliga să introducă pe ordinea de zi proiectele noastre, ale celor din opoziție. Primarul Chirica se comportă la fel ca Dragnea, deși mimează «conflictul» cu acesta. Este la fel ca Dragnea – autoritar și înconjurat de o camarilă preocupată doar de îmbogățirea personală! Toate proiectele noastre sunt scrise pentru a-i ajuta pe ieșeni, și de aceea este cu atît mai absurdă decizia primarului de a refuza să le dezbată în CL”, a spus Răzvan Timofciuc.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *