Papa Francisc va veni în România, în perioada 31 mai – 2 iunie. Anunţul a fost făcut de biroul de presă al Sfântului Scaun. Aceasta va fi cea de-a doua vizită pe care un Suveran Pontif o va face în România, după vizita Sfântului Ioan-Paul al II-lea din 1999, potrivit ClujToday.ro.

 

Vizita Papei Francisc va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice sub motto-ul „Să mergem împreună!”. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureştiul, Iaşiul şi Blajul precum şi sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

”Episcopii catolici din România au primit cu bucurie şi recunoştinţă vestea vizitei Papei Francisc, îndemnându-i pe credincioşi şi pe toţi oamenii de bunăvoinţă să se unească în rugăciune pentru ca acest eveniment să aducă roade bogate în viaţa spirituală a creştinilor precum şi în favoarea binelui şi unităţii întregii societăţi româneşti”, afirmă un comunicat al Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

„Sperăm ca prezenţa în România a Urmaşului Sfântului Petru să aducă României inspiraţia pentru a uni tot ceea ce e bun şi valoros în favoarea ţării şi a binelui comun. Să putem regăsi voinţa dialogului între Bisericile creştine bazat pe respectul alterităţii, care să unească energiile creştinilor în favoarea vieţii şi a valorilor fireşti ale Creaţiei lăsate de Dumnezeu”, a transmis, în Mesajul său, Preafericitul Cardinal Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, şi Preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *