O serie de personalități publice, printre care medicul nutriționist Mihaela Bilic, bucătarul Adrian Hădean sau bloggerița Prințesa Urbană au anunțat că sprijină o nouă campanie împotriva risipei alimentare. Această campanie, intitulată Nu arunca pâinea, este promovată de Food Waste Romania. Deja, mai multe fabrici de pâine au anunțat că sunt dispuse să sprijine și ele campania și să producă porții de pâine mai mici, pentru a reduce risipa.

Una dintre marile probleme cu care se confruntă societatea românească este risipa alimentară. Românii cheltuiesc o parte semnificativă a veniturilor lor pentru a cumpăra mâncare, iar o parte a alimentelor cumpărate ajunge la coșul de gunoi. Așa se întâmplă și cu pâinea. Românii consumă în medie 96 de kilograme de pâine și aruncă în medie 22 de kilograme de pâine. În Uniunea Europeană, consumul mediu de pâine este de 82 de kilograme pe cap de locuitor, iar risipa este mult mai mică, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Românii trebuie să învețe să cumpere și să consume alimente mult mai responsabil decât până acum, mai spune Mihaela Bilic.

Reducerea risipei alimentare este un obiectiv care este asumat de România prin politici publice. Din februarie va intra în vigoare o lege care îi va stimula în primul rând pe agenții economici să ia măsuri pentru a reduce acest fenomen, după cum spune Mihaela Bilic, într-o emisiune ViaCluj.tv.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *