Prezentă pe piaţa serviciilor medicale din Cluj-Napoca încă din anul 2008, Reţeaua de sănătate REGINA MARIA îşi consolidează echipa de medici din spitalul multidisciplinar pe care urmează să îl inaugureze. Dr. Mihaela Farcău va conduce Departamentul de Pediatrie al Spitalului REGINA MARIA din Cluj, care se va deschide până la sfârşitul acestui an. Echipa extinsă pe care o va coordona va fi alcătuită din 60 de medici specialişti pediatri şi asistenţi cu experienţă clinică, dobandită în urma colaborării cu centre medicale internaţionale. Echipa va furniza servicii medicale complexe, inclusiv investigaţii audiologice avansate, interventii chirurgicale din sfera ORL şi intervenţii de chirurgie generală pediatrică.

 

Medic primar pediatru cu supraspecializare în pneumologie pediatrică, atestat în alergologie şi imunologie pediatrică, Dr. Mihaela Farcău are o experienţă profesională de peste 30 de ani. În tot acest timp a participat la programe de perfecţionare derulate în România, de experţi naţionali, dar şi peste hotare. Printre acestea se numără programul de colaborare cu Spitalul Kosair din Louisville Kentucky, SUA.

Cu o intensă activitate publicistico-ştiinţifică de specialitate, Dr. Farcău a realizat numeroase studii şi a publicat materiale medicale despre afecţiunile sistemului imunitar şi eficienţa terapeutică a medicaţiei pentru afectiuni respiratorii la copii. De asemenea, a participat la numeroase manifestări ştiinţifice, atât în ţară, cât şi în străinătate, intre care ESPGHAN 2014, în Istrael şi ESPGHAN 2017, în Cehia. Aceste congrese şi conferinţe au ca teme de interes pediatria şi subspecialităţile pediatrice.

“Spitalul Regina Maria este o provocare profesională prin elementul de noutate în Cluj-Napoca. Efortul nostru este de a construi ceea ce credem că va aduce un plus în calitatea asistenţei medicale pediatrice. Posibilitatea unei colaborări interdisciplinare cu experti de top a fost principalul motiv care m-a determinat să accept această provocare profesională. În plus, în acest mediu sunt convinsă că va exista acea deschidere profesională şi administrativă care să permită validarea expertizei unei echipe din care vor face parte numeroşi medici tineri, cu experienţă dobândită inclusiv în afara ţării. Am întâlnit aici o echipă de profesionişti, care m-a convins că putem asigura împreună servicii medicale de înaltă calitate micilor noştri pacienţi.” declară Dr. Mihaela Farcău.

Preocuparea specială faţă de sănătatea celor mici se reflectă în noul spital de la Cluj prin secţia de pediatrie şi departamentul cu specialităţi chirurgicale pediatrice extins pe un întreg etaj, precum şi prin ambulatoriul dedicat strict copiilor şi compus din 7 cabinete de consultaţii şi cameră de gardă 24/7. Secţia de pediatrie dispune de următoarele specialităţi cu internare continuă: pediatrie, ortopedie pediatrica, chirurgie pediatrica şi ORL, dar oferă şi specialităţi în ambulatoriu: pediatrie, neonatologie, ortopedie pediatrică, chirurgie pediatrică, gastroenterologie pediatrică, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, alergologie, ORL, dermatologie, pneumologie, cardiologie, endocrinologie, nefrologie, ecografie şi hematologie.

Noul spital este localizat în centrul oraşului, oferind astfel acces rapid la servicii medicale şi are o suprafaţă de 7.600 mp. Centrul medical va oferi clujenilor şi locuitorilor Ardealului acces la multiple specialităţi medicale, axate pe chirurgia minim-invazivă laparoscopică, printre care: ginecologie, chirurgie generală, chirurgie pediatrică, ortopedie. În plus, spitalul va dispune de maternitate, un centru de imagistică, un laborator integrat de analize medicale, un ambulatoriu multi-disciplinar şi cameră de gardă.

Despre Reţeaua de sănătate REGINA MARIA

Reţeaua de sănătate REGINA MARIA reuneşte peste 5.000 de angajaţi şi colaboratori în cele 56 de locaţii proprii din Bucureşti şi din ţară. REGINA MARIA şi-a câştigat poziţia de lider pe piaţa medicală românească datorită calităţii serviciilor oferite şi a numărului de unităţi medicale prin intermediul cărora deserveşte peste 2,8 milioane de pacienţi. Totodată, REGINA MARIA are un portofoliu de peste 490.000 de abonamente medicale. În cifre, Reţeaua de sănătate REGINA MARIA înseamnă: 56 de locaţii proprii, 6 spitale, 4 centre cu spitalizare de zi, 3 maternităţi, 8 campusuri medicale, 19 centre de imagistică, 33 de laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem şi peste 290 de policlinici partenere în ţară.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *