De Monica Macovei, europarlamentar

 

De ce este important să existe avizul obligatoriu al unor ministere la un act normativ:

Un proiect de OUG elaborat pentru a-i scăpa de pedepse și cazier penal pe infractori, de exemplu, poate să nu obțină avizul de la Ministerul Justiției, pentru că ar crește criminalitatea, și poate fi astfel blocat în Guvern.

Un proiect de HG elaborat ca să avantajeze afacerile unui politician sau ale unui prieten politic poate fi blocat dacă un minister implicat în procesul de avizare nu îl avizează.

Un proiect de ordonanță elaborat ca să suprime libertatea de exprimare și să instituie cenzura poate fi blocat din lipsă de aviz.   

În plus, avizele sunt redactate de specialiștii din ministere, de multe ori funcționari publici neimplicați politic, care respectă legea, și nu interesul politic al unui ministru.

De exemplu, un jurist din Minister le poate spune negru pe alb lui Dragnea&PSD că o OUG pentru ca protocoalele să fie anulate, probele din dosare anulate și efectele lor anulate” este fantezia unor infractori, și nu un argument juridic valid. Doar un judecător poate decide dacă probele dintr-un dosar au fost sau nu alterate de un protocol între instituții și le poate anula punctual. Ceea ce vor să facă Dragnea&PSD este o altă formă de amnistie, special gândită pentru el, pentru politicienii cu dosare penale și prietenii lor infractori.

Iar anunțul lui Dragnea&PSD, că vor să elimine avizele obligatorii ale ministerelor, să poată da OUG-uri și hotărâri de Guvern fără nicio opreliște, este expresia dorinței lor arzătoare de a elimina tot ce îi poate opri și le poate bloca proiectele împotriva interesului național. Obiectivul lui Dragnea&PSD este: România, dictatură absolută. 

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *