concertOrchestra Dabyeot Youth Wind Orchestra este formată din 80 de instrumentiști din Coreea de Sud. Artiștii vor susține un concert extraordinar la Cluj, în data de 23 iulie, în sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic (Casa Universitarilor). Concertul va avea loc de la ora 19.00.

Orchestra care va concerta la Cluj este una dintre cele mai renumite din Asia. Dabyeot Youth Wind Orchestra este dirijată de Gye Jun Jeon.

”Spectacolul va glisa între exotismul folclorului corean exprimat de Ansamblul JEJU GAYAGEUM și solista Shin Eun Sook (degeum – instrument de suflat tradițional), mai apoi forța interpretării dată de calibrul orchestrei ce a pregătit un repertoriu liric-simfonic și de muzică de film, precum și savoarea lirismului sopranei Soyung Yu”, spun oranizatorii acestui eveniment.

Dabyeot este numele tradițional coreean al Județului Hamyang Gun și înseamnă „locul unde soarele cald strălucește mereu”.

Orchestra activează pe scena muzicală coreeană din 2005. Artiștii ei s-au remarcat prin evenimente muzicale memorabile, cum ar fi concertul de la Centrul de Arte Jeju și de la Cascada Cheonjaeyeon, în cadrul Festivalului JIWEF (2009), dar şi la cele de la “The Watermill Center”, “Austria Vienna Film Festival Celebration”, “Czech Stonava Local Festival Celebration”, “Bulgaria Lazarpark Orchestra Joint Concert”.

Din 2012, orchestra coreeană a început să concerteze și în România, la Timişoara, Craiova şi Bucureşti. În anul 2015 orchestra coreeană a urcat pe scena Ateneului Român.

În acest an, orchestra coreeană se află într-un turneu în Transilvania, iar concertul de la Cluj reprezintă un prilej pentru ca iubitorii de muzică să descopere virtuozitatea artiștilor asiatici.

Organizatorii turneului sunt Centrul Cultural Dabyeot, Provincia Gyongnam, Județul Ham Yang Gun și CMS Vienna. 

Parteneri locali, Opera Maghiară Cluj, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj și Colegiul de Muzică ”Sigismund Toduță”.

Biletele se gasesc pe biletmaster.ro și eventim.ro.

PROGRAM:

Rise of the Firebird, Steven Reineke

Concerto for Daegeum and winds orchestra “Bambus Fragrance”, Song Hyun Sook – Eun Sook Shin

Where Eagles Soar, Steven Reineke

Missing Keumgang Mountain, Yeongsub Choi – Soyung Yu

My Fair Lady – I could Have Danced All night, Frederick Loewe – Soyung Yu

Fate Of the Gods, Steven Reineke

Beauty and the Beast, Arr. Tcshio Mashima

Amazing Grace, Arr. Satoshi Yagisawa

Vrei sa ne-ntâlnim sâmbătă seara?, Arr. Ioan Dobrinescu

The Blues Brothers Revue, Arr. Joy Bocook

Deep Purple Medley, Arr. Toshihiko Sahashi

Gladiator, Hans Zimmer – Arr. Erick Debs

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *