Ziua Naţională a Contabilului Român, eveniment cu tradiţie, ajuns la cea de-a XIV-a ediţie în anul 2018, susţine şi promovează profesia contabilă din România. Ea este o sărbătoare a vieţii contabile din ţara noastră, potrivit ClujToday.ro.

 

Din acest an, aniversarea specialiştilor contabili – membri ai Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) – şi a performanţelor lor profesionale are loc la data de 13 iulie. În urmă cu 97 de ani, la 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I al României a aprobat Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizaţşi Experţi Contabili în România ca organism profesional independent, prin Decretul Regal nr. 3.036. A fost reglementată astfel profesia contabilă în ţara noastră. Prin acest demers legislativ, România s-a alăturat în acele vremuri marilor puteri economice – Regatul Unit, Italia, Germania şi Statele Unite ale Americii, ţări în care profesia de expert contabil era legiferată şi unde existau societăţi de contabili oficial recunoscute.

Ziua Naţională a Contabilului Român reprezintă şi un prilej de a evidenţia în mod public activitatea depusă de membrii organismului profesional în anul anterior, prin organizarea, de către filiala Corpului, a Topului local al membrilor CECCAR din judeţul Cluj.

 

Sunt recunoscute astfel performanţele societăţilor de expertiză contabilă şi de contabilitate, precum şirezultatele experţilorcontabili şi contabililor autorizaţi la nivel individual, în semn de apreciere a aportului profesioniştilor contabili la bunăstarea economică naţională şi în susţinerea interesului public.Alături de membrii Filialei CECCAR Cluj, la reuniunea festivă vor participa beneficiarii serviciilor profesioniştilor contabili, invitaţi de seamă din instituţiile publice locale şi reprezentanţi ai mediului de business.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *