Emil Boc și Decebal Făgădău

Am dat deseori Cluj drept exemplu pentru Constanța. Nu pentru că lucrurile ar fi foarte bune în Cluj, ci pentru că sunt mai bune decât în Constanța.

Clujenii au locuri de muncă mai bine plătite, trăiesc mai mult (cu circa doi ani) decât constănțenii, orașul are un buget de aproape două ori mai mare decât al nostru. Compar cele două orașe pentru ca metodele care au dus la aceste rezultate, în Constanța, să fie copiate și în Constanța. Primarul Constanței știe că este important să creezi axe de dezvoltare, a făcut acest lucru cu Brașov și București. Ce-i drept, Clujul e departe.

În atitudinea primarului Decebal Făgădău a interveni o schimbare care trebuie salutată. A spus astăzi, într-o conferință, că nu trebuie să ascundem gunoiul sub preș. Tot astăzi, a recunoscut, implicit, distanța dintre Cluj și Constanța. Aflat într-o emisiune la Digi 24 Constanța, edilul a fost rugat să comenteze comparațiile care se fac între Cluj și Constanța.

„Emil Boc este la al treilea mandat. Aș vrea să mă compare oamenii cu Emil Boc la al treilea mandat”, a spus Decebal Făgădău.

Deci, Clujul arată cum arată pentru că a fost condus de Emil Boc, în timp de Constanța a fost condusă, în ultimi 15 ani de Radu Mazăre (în ultimele două mandate ale sale, Decebal Făgădău a fost viceprimar).

Edilul din Constanța a punctat însă și faptul că Emil Boc a fost prim ministru al României, lucru care a adus avantaje Clujului.

Decebal Făgădău a mai subliniat un lucru, cu oarecare regret:

„Constanța nu are aceiași locuitori ca în Cluj”.

Întrebat cum și-ar dori să fie locuitorii, a spus cum nu și-ar dori să fie.

„Am reabilitat un teren de joacă în zona Doraly, a doua zi l-am găsit vandalizat. Am zone întregi în care am făcut curățenie, a doua zi era vandalizat. Am văzut oameni în vârstă, fără posibilități, care și-au zugrăvit fațadele, iar a doua zi erau vandalizate cu graffiti”.

Articol preluat din CT100.ro.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *