Delfinariul se pregătește să aducă o nouă atracție pentru constănțeni și pentru turiști: lei de mare californieni, anunță ziarul Constanța 100%.

Pe 26 martie va veni primul, un mascul, după care vor ajunge încă două femele, până cel târziu pe 1 mai, data când se deschide oficial sezonul turistic pe litoral.

„Ne pregătim pentru sezon – aducem noi animale. Am reabilitat bazinul vechi al delfinilor ce nu va mai fi folosit pentru delfini ci pentru leii de mare. Avem în plan să venim cu niște lei de mare californieni, foarte blânzi, dresați, împreună cu o echipa  umană ce-i susține, întreține, dresează și cu care vom realiza o colaborare de prezentări educative. Veți avea multe de aflat , de învățat de la acești lei de mare”, ne-a spus directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, dr. Adrian Bîlbă.

De altfel, conducerea și angajații CMSN au început deja pregătirile pentru noua casă a leilor de mare.

„Am făcut mai multe modificări vechiului bazin în care stăteau delfinii: am extins puntea pentru că leii de mare sunt animale mai terestre decât delfinii și au nevoie de o suprafață de uscat mai mare, mai importantă. În spate am făcut un bazin mic să se bălăcească cât timp tratăm apa în bazinul asta mare. Am hidroizolat bazinul și-apoi l-am vopsit și am refăcut și puntea pe care stau instructorii; i-am refăcut izolația și i-am dat luciu (este necesar pentru aceste animale s-avem o punte alunecoasă). Pe vremuri, când erau delfinii aici,  puntea trebuia să fie abrazivă, stăteau doar dresorii și nu trebuiau s-alunece. Acum puntea trebuie să fie foarte alunecoasă, fiindcă acești lei de mare se deplasează prin alunecare” ne explică directorul Delfinariului, Adrian Bîlbă.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jofxRUrGCXk]

Mai multe știri din Constanța puteți citi în ziarul online Constanța 100%.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *