Oana Sabău este elevă în clasa a XI – a, la Colegiul Național “Vasile Goldiş”, Arad, la profil uman. De cinci ani, ea studiază Canto la Şcoala Populară de Arte cu profesoara Claudia Stesco. „Încă de la grădiniță am această pasiune, deşi pe atunci nu luam nici un fel de curs, abia după ce am mers la şcoală am început să cânt la un nivel mai serios. La 11 ani am luat primul premiu I la un concurs de canto, fără să fi fost pregătită înainte, nici nu ştiam în perioada aceea că în Arad e posibil să iei lecții de canto”, a spus Oana. Când şi-au dat seama de talentul fetei, părinții săi au decis că este momentul ca ea să se perfecţioneze şi să au înscris-o la cursuri de Canto. „Şi aşa s-a şi întâmplat. Timp de un an de zile am făcut canto la Palatul Copiilor, după care m-am mutat la Şcoala Populară de Arte”, spune Oana.
În momentul de faţă, deşi are două ore de canto pe săptămână la Şcoala Populară de Arte, studiul nu se încheie atunci. „Îmi lucrez vocea în permanență şi odată ajunsă acasă continui antrenamentul vocal. În toate acestea mă îndrumă şi mă sprijină doamna profesoară Claudia Ştesco, căreia aş dori să-i ofer sincere mulțumiri, deoarece rar îți este dat să întâlneşti oameni față de care nu ai decât cuvinte de laudă”, a povestit Oana.
Tânăra spune că, fiind membră a Organizației Naționale Cercetaşii României din anul 2015, timpul liber şi-l petrece alături de ceilalți cercetaşi. „Pot spune că momentul în care m-am alăturat acestei organizații mi-a schimbat viața. De asemenea, ador natura şi plimbările lungi prin pădure, iar urcatul pe munte este una din activitățile mele preferate, oricât ar fi muntele de mic, e un sentiment minunat atunci când eşti în vârf”, a explicat Oana. Întrebată ce vrea să facă pe viitor, dacă se gândeşte să continue în domeniul artistic, Oana spune că vrea să urmeze şi o carieră în muzică dar să aibă şi un loc de muncă în paralel dar şi să călătorească.
În ceea ce priveşte concursurile la care a participat de-a lungul anilor, trebuie menţionat faptul că, de fiecare dată, Oana s-a întors acasă cu premii. Printre acestea sunt Festivalul Internațional de Muzică şi Dans “Ghiocelul de Argint” (cinci ediţii), unde a luat mențiune în anul 2013, locul III în anul 2014, mențiune în anul 2015, iar în anii 2016 şi 2017, premiul I; Festivalul de Interpretare pentru copii “Steluța de Cristal”, de unde s-a întors cu premiul II în 2014 şi premiul I în 2015; Festivalul Interjudețean de Interpretare “PopStar”, edițiile XXV şi XXVI, unde a luat mențiune; Concursul Internațional de Muzică şi Teatru “LiveMuseArt”, unde a luat, atât în 2016 cât şi în 2017, Marele Premiu. Tot premiul I l-a obţinut şi la edițiile a II-a şi a III-a ale Concursului de Canto “Nicolae Brânzeu” şi Concursul Național de Interpretare Artistică “Armusik Fest”.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *