Opera Națională Română din Cluj a pregătit un spectacol aparte pentru această perioadă, care precede Ziua Îndrăgostiților. Este vorba de premiera operei Elixirul dragostei, de Gaetano Donizetti. Spectacolul beneficiază a implicarea a doi muzicieni italieni apreciați. Premiera este programată în 10 februarie, de la ora 18.30.

Premiera operei Elixirul dragostei aduce pe scena Operei Naționale Române din Cuj o distribuție de excepție. Este vorba de soliștii Luiza Fatyol, Ștefan Pop, Bogdan Baciu, Zoltan Nagy și Oana Trombițaș. Ei vor evolua sub bagheta dirijorului David Crescenzi, care l-a convins să i se alătura și pe regizorul Matteo Mazzoni.

Regizorul Matteo Mazzoni mărtusisește că, pentru el, punerea în scenă a acestei opere este ca o călătorie înspre tinerețe.

”Mai întâi de toate, aș vrea să îi mulțumesc domnului Florin Estefan și regizorului David Crescenzi pentru că au avut încredere în mine și pentru că mi-au dat această posibilitate. Elixirul dragostei a fost prima operă pe care am regizat-o când eram foarte, foarte tânăr în Italia. Și după aceasta am uitat, pentru că știți cum e viața, schimbi repertoriul, muncești și este ca și cum ai uita un prieten foarte bun. Și astfel, când mi-au spus că au o nouă producție a Elixirului și au deschis această partitură a fost ca și cum m-aș fi întors în trecut”, a spus Matteo Mazzoni.

Spectacolul de operă va avea loc în prezența unui public numeros, pentru că clujenii au cumpărat un mare număr de bilete pentru a vedea acest concert.

Iată o arie cântată de Luciano Pavarotti:

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *