Un controversat profesor din Cluj, Ioan Ștefan Groza, a fost numit secretar de stat la Ministerul Educației. El este unul dintre apropiații fostului vicepremier PSD, Ioan Rus, și a fost implicat în mai multe scandaluri.

 

Unul dintre cele mai răsunătoare a fost cel al ”focloristelor”, adică dansatoare despuiate aduse la o conferință academică finanțată din bani europeni, după cum relata ClujToday.ro. De asemenea, Ioan Ștefan Groza a fost prins într-un scandal de plagiat, după cum scrie Ziua de Cluj. Ioan Ștefan Groza a fost în trecut decan al Facultății de Medicină Veterinară din Cluj

 

”Decanul a fost acuzat ca a plagiat o lucrare de specialitate, ca a fost implicat si intr-un scandal cu fonduri europene si ca ar fi transformat o conferinta academica, finantata de Uniunea Europeana prin POSDRU, intr-o paranghelie cu dansatoare despuiate.

Scandalul “folcloristelor” a adus atunci la demisia unuia dintre prorectorii USAMV Cluj, Adrian Oros, deputat PNL de Cluj la acea data. Acesta a demisionat din functie si a reiterat cererea adresata ministrului Educatiei si Cercetarii, Sorin Cimpeanu, sa il demita pe profesorul Groza.

“Pentru a nu implica Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca in disputa intre mine, ca si membru al Comisiei pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport din Camera Deputatilor, si unii reprezentanti din Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, gasesc de cuviinta sa demisionez din functia de prorector al USAMV Cluj, potrivit Romania libera.

Referitor la acuzatiile de plagiat, Ioan Groza a declarat ca nu sunt reale. “Nu este adevarat ca sunt acuzat de plagiat. Sunt suspiciuni de plagiat, ceea ce este diferit”, a declarat Groza”, scrie Ziua de Cluj.

Comments

comments

By UP News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *